Balti de pescuit Zau De Campie

Balta Zau

Balti de pescuit Zau De Campie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Balti de pescuit Zau De Campie: Balta Zau.

Salba de lacuri artificiale create prin indiguiri, in apropiere de localitatea Ludus,cu multiple posibilitati de acces dinspre Cluj (prin Mociu Sarmas) sau dinspre Mures (prin Ludus). Veche unitate piscicola, data de citiva ani in pescuit sportiv.

Taul mare, care e cel mai reprezentativ lac al fermei, este populat cu somn, salau, crap si caras. Se poate pescui doar pe partea opusa soselei si de aceea cind ploua accesul la locurile de pescuit este mai dificil(sau iesirea, depinde). E un lac de unde n-am venit niciodata in 3 ani de cind il bat, fara peste acasa.

Am prins (pe vremea cind era voie noaptea) salau de 3,5 kg, crap de 8,5 kg, ten de 5 kg si carasi in medie >0,5 kg. Deocamdata atat despre Zau.

Fire super intinse, boieri dumneavoastra, si s-auzim de bine. Novi

Servicii

REGULAMENT

1. Taxă de pescuit:

  •  40 lei = 12 ore/pescar pe zi sau noapte
  •  60 lei = 12 ore/pescar pentru pescuitul din barca cu vasle saumotor electric in lunile 10-11 si 3-4
  •  20 lei = pentru naditul cu barcuta

2. Pentru fiecare taxă de pescuit se admit  4 undiţe.

3.   Înainte de a intra pe lac, pescarul are obligaţia de a se prezenta la punctul de taxare, cu cartea de identitate.

4.  Este interzisă poluarea fonică (radio, casetofon, strigat, claxonat,s.a.)

5.  Sunt interzise monturile de tip bomba sau la japca, parașută etc, și se acceptă un singur cârlig pe montură.

6.  Se pot reţine 4 kg de peşte pentru o taxă cu respectarea lungimii minime de reţinere a speciilor, si 5 kg de peste din specia caras.

Peştii care sunt sub limita de lungime şi greutate se eliberează obligatoriu imediat în apă, pentru a nu fi răniţi, (fără a se ţine în juvelnic).

Crap = 35 cm

Fitofag = 40 cm

Caraş = 12 cm

Ştiucă = 40 cm

Cteno = 40 cm

Somn = 40 cm

Biban = 12 cm

Şalău = 40 cm

7.  Se va folosi obligatoriu minciog şi juvelnic din material textil.

8.  Obligatoriu fiecare pescar va avea în dotare degorjor (cleşte sau pensetă pentru extras cârligul din gura peştelui) și saltea de recepție.

9.  Peştii care nu se reţin se eliberează imediat.

10.  Obligatoriu eliberarea capturilor mai mari de 5 kg la crap, cteno şi răpitori; acestea fiind considerate exemplare reproducatoare, sau se pot reține contra-cost.

11.  O dată cu primirea bonului în urma achitării taxei, pescarii vor semna pentru luarea la cunoştinţă a regulamentului şi a sancţiunilor în cazul nerespectării acestuia.

12. Se va păstra obligatoriu bonul sau chitanţa până laieşirea de pe lac.

13.   Pescuitul şi momitul se face numai de pe mal, nu se folosesc bărci gonflabile, fibră de sticlă sau de lemn.

14.      Obligatoriu întreţinerea ecologică a locului de pescuit prin colectarea tuturor deşeurilor şi a resturilor menajere în saci sau pungi care se ridică de către pescar la terminarea partidei de pescuit, în caz contrar societatea își rezervă dreptul de a aplica sancțiunile prevăzute de lege.

15.  Sunt interzise gropile în pământ, focul direct in iarba şi scăldatul.

16.  Se interzice aprinderea stufului sau a vegetatiei din jurul lacului.

17.  Pe drumurile de acces către lac și în jurul lacului se circulă cu viteză redusă ( maxim 5 km/h) şi este interzis claxonatul.

18.    Administraţia lacurilor este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi penală pentru orice formă de accidente sau incidente săvârşite din vina exclusiva a pescarului.

19.    Personalul administrativ îşi rezervă dreptul de a verifica capturile efectuate.

20.    Obligatoriu:  ATENȚIE  LA  STÂLPII  DE  CURENT  ȘI  ÎNALTĂ - TENSIUNE; PERICOL DE ELECTROCUTARE.

21.   Încălcarea oricărei norme din Regulament confera administraţiei lacului următoarele drepturi: interzicerea accesului pe lac, interzicerea dreptului de a mai pescui, scoaterea persoanei-persoanelor de pe lac, cu eliberarea în prealabil a peştelui capturat, confiscarea uneltelor de pescuit, tratarea acestuia ca un contravenient şi/sau sancționarea acestuia-acestora, în conformitate cu prevederile OUG 23/2008 și în conformitate cu alte prevederi legale

NotaSocietatea care administrează lacurile îşi rezervă dreptul dea-şiselectaclientela (participanţii/clienţii/colaboratorii), iar nerespectarea lui sau orice comportament care este considerat necorespunzător de către personalul administrativ, duce la interzicerea accesului în zona a acestora.

Se oferă recompensă celor care sesizează administrației lacurilor, cazurile de sustragere a peștelui din lacuri, atât pescari cât și alte persoane.

Galerie foto