Pastravarie Albesti

Pastravaria Izvoarele Bratiei

Pastravarie Albesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Pastravarie Albesti: Pastravaria Izvoarele Bratiei.

 

Avand o experienta de peste 10 ani si pasiunea proprietarilor pentru pastrav, patravaria Izvoarele Bratiei poate produce anul o cantitate minima de 60 tone de pastrav.
Complexul este alimentat din apa pura a raului Bratia, apa cristalina ce confera pastravului o calitate deosebita, facand deliciul clientilor nostrii. Pentru o productie stabila, pastavaria dispune de o casa de incubatie proprie cu o capacitate de aproximativ 2.000.000 puieti de pastrav.
Speciile de baza crescute in cadrul pastravariei sunt pastravul curcubeu (Salmo irideus shastra), pastravul fantanel (Salvelinus Fontinalis) si pastravul indigen(Salmo Trutta Fario). Pe langa modul ecologic de hranire si conditiile deosebite oferite de natura in zona, pastravaria dispune si de aeratoare, pentru o productivitate si calitate ridicate.Pastravaria Izvoarele Bratiei din Satul Candesti, Comuna Albestii de Muscel este situata intr-o zona pitoreasca, la poalele Masivului Iezer, inconjurata de marete paduri de foioase si conifere, in nordul Judetului Arges la aproximativ 8 km nord-vest de Municipiul Campulung, prima capitala domneasca a Tarii Romanesti, legata de aceasta prin DJ 735 I la intersectia paralelei de 45g latitudine nordica si meridianul de 25g longitudine estica ce se intersecteaza pe teritoriul Romaniei.

Comuna Albestii de Muscel a fost atestata documentar conform "Documenta Romaniae Historica. B. Tara Romaneasca" inca din 1572 (7080) ianuarie 19. A fost renumita la nivel national datorita pietrei albe de calitata numita si "calcar de albesti", carierei de piatra de aici cat si mesterilor cioplitori, cariera fiind in trecut principala sursa de materie prima pentru construirea unor asezaminte cultural istorice de mare valoare: Castrul Roman de la Jidava, Manastirea Curtea de Arges, Casa Poporului, Arcul de Triumf, Palatul Peles, etc.

 

Galerie foto