Balti de pescuit Cristuru Secuiesc

LACUL RUGĂNEȘTI

Balti de pescuit Cristuru Secuiesc reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Balti de pescuit Cristuru Secuiesc: LACUL RUGĂNEȘTI.

Lacul s-a format artificial între anii 1979 -1982 prin amplasarea unui baraj de acumulare.În urma lucrărilor de amenajare continue, lacul a devenit un loc ideal de pescuit, malul acestuia oferind turiştilor posibilităţi de camping, prin aşezarea unor corturi, sau a unor rulote, acestea putând fi conectate la electricitate în oricare colţ al lacului.
Pentru comfortul turiştilor în zilele toride de vară, s-au plantat mulţi pomi pentru a oferi umbră celor dornici de răcoare.

Tot perimetrul lacului este ideal pentru pescuit. Lacul este populat de mai multe specii de peşti: omnivori – crapi, caraşi, plătici; răpitori -somn, ştiucă, o populaţie importantă de şalăi şi bibani.

În ultimii 20 de ani în mod continuu s-a repopulat lacul cu crapi, mai târziu cu răpitori, astfel în prezent există peşti de toate vârstele şi dimensiunile, unele exemplare având chiar şi mărimi impresionante.

Campingul este plasat în apropierea barajului, tot aici sunt situate barul, locul de scăldat şi căsuţele din lemn, care se pot închiria de doritori.Calitatea excepţională a apei este reflectată de prezenţa şi înmulţirea impresionantă a racilor.

În urma repopulării, numărul destul de însemnat de ştiuci şi somni a dus la restrîngerea numărului de raci, nederanjându-i pe pescari, oferindu-le o atmosferă liniştită de pescuit.

Pescuitul, camparea şi scăldatul se face pe bază de taxă zilnică.Rezervările se fac la contactele afişate pe această pagină de internet.

Cazarea se face în funcţie de preferinţele clienţilor, vila de pe mal având toate condiţiile de comfort, cu bucătărie bine echipată, un hol spaţios, la etaj cinci camere cu terasă deschisă spre lac şi băi separate.

Pe malul lacului au fost amplasate cinci căsuţe din lemn,de dimensiuni mici, care se pot închiria de doritori. Fiecare căsuţă are un antreu cu măsuţă şi bănci, şi este mobilat cu 2-3 paturi. Căsuţeţe sunt racordate la reţeaua de curent electric, ceea ce face posibilă încălzirea acestora cu radiatoare electrice, astfel se pot închiria în orice anotimp.Lacul este situat la 2 km de oraşul Cristuru Secuiesc, la 800 de metri de centrul satului Rugăneşti, accesul se face pe drum asfaltat, de bună calitate.

Luciul de apă de 13 hectare oferă posibilitate excelentă pentru pescuit, atât pentru iubitorii de pescuit a crapilor, cât şi pentru pescuitul peştilor răpitori, dar pescuitul este amuzantă şi pescarilor cu echipament uşor. Luciul de apă relitiv întinsă permită executarea unor aruncări lungi, precum şi exersarea acestora.

În anul 2010 un nou operator asigură o şi mai bună funcţionare a pescuitului printr-o repopulare intensivă a soiurilor de peşti, atît răpitori cât şi peşti paşnici.Pentru familiile cu copii mici oferim un mic teren de joacă echipat cu leagăne, loc cu nisip etc.Întregul perimetru al lacului se poate înconjura cu maşina, totodată pescarii au posibilitatea să-si parcheze maşinile în apropierea locului de pescuit ales de ei. Pescuitul pe timpul nopţii este permis în fiecare zi al săptămânii.Pe timpul iernii, când lacul este îngheţat, aici se poate practica patinajul, dar nu sunt excluşi nici cei care doresc să pescuiască la copcă.Lângă bar este amenajată o terasă acoperită care permite organizarea în aer liber a diferitelor evenimente.Pe locurile deja formate se pot face focuri de tabără, se poate găti în diferite moduri (la grătar, la ciaun).

 

Galerie foto