Balti de pescuit Horgesti

Balta Horgesti

Balti de pescuit Horgesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Balti de pescuit Horgesti: Balta Horgesti.

Pentru pescarii care nu au mai fost la noi traseul este urmatorul:

Drumul national Bacau-Vaslui, la iesirea din Bacau spre Vaslui, dupa Podul de la Siret la prima intersectie se face dreapta, se ajunge la Buhoci in centru la intersectie, la monumentul eroilor, aici se face la stanga, iar apoi se urmeaza drumul prin padure Bibiresti drept inainte fara nici o abatere la stinga (ex.: intersectia cu Parincea) Horgesti, in total 30 de km.

Punctele forte ale iazului il constituie accesul facil pe orice fel de vreme, densitatea mare de peste, exemplarele record de crap si somn, atitudinea civilizata a personalului fermei si nu in ultimul rand curatenia baltii.

Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto

Regulament Balta Horgesti:

Pescarii care viziteaza zi de zi acest iaz stiu deja ca regula de baza o constituie eliberarea obligatorie a exemplarelor de crap mai mari de 5 kg. primindu-se in schimb o zi gratuita la pescuit. Deasemeni pentru cei care doresc se poate elibera o diploma de autenticitate a capturii precum si fotografia exemplarului prins.


REGULAMENT PE TIMP DE ZI 2010:
- Taxarea se efectueaza la sediul fermei;
- Nu se elibereaza fractiuni de permis functie de timp(nu exista taxa doar pentru jumatate de zi,ea se achita integral indiferent de ora sosirii sau orele petrecute la pescuit);
- Doamnele care isi insotesc sotii la pescuit au gratuitate;
- Accesul la pescuit se face numai in zonele speciat amenajate(dig si malul opus drumului judetean);
- Are dreptul sa pescuiasca numai posesorul permisului chiar daca acesta are doar o singura undita;
- Sunt admise maximum 4 lansete sau undite cu maximum 2 cârlige fiecare;
- Pescuitul si inadirea se face numai de pe mal;
- Nu este permisa folosirea barcutelor de nadire;
- Nu se admite pescuitul din barca;
- Nu se admite pescuitul prin metode interzise de legea 192/2001 de genul: pescuitul cu "grebla" sau cu mâna, folosirea "ariciului", a cârligelor de agatat, etc;
- Cantitatea maxima de peste admisa pentru un permis de pescuit este de 5 kg crap,somn,salau,stiuca etc. Daca se depaseste aceasta cantitate, pestele in plus se va returna inapoi in apa neexistand posibilitatea cumpararii;
- Daca greutatea unui exemplar pescuit depaseste 5 kg, se elibereaza si se primeste o zi gratuita la pescuit;
- Momentan nu exista limita de greutate la caras;
- Un pescar poate ocupa circa 10 metri pe mal;Pe dig locurile sunt marcate;
- Pescuitul se va desfasura intre rasaritul si apusul soarelui;
- Este interzisa camparea si stationarea pe timpul noptii pe malul iazului;

REGULI DE PESCUIT PE TIMP DE NOAPTE:
- Pescuitul se va permite numai in sistemul prinde si elibereaza.
- Se pescuieste cu maxim 4 lansete cu un singur carlig pe montura, in cuantumul taxei de 100 RON/24 ore. Nu se accepta fractiuni de timp.
- Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea crapilor in caz de ruptura (montura culisanta sau cu plumb pierdut).
- Toate capturile se elibereaza dupa cantarire.Daca reproducatorii sunt prinsi pe timpul noptii si se doreste fotografierea lor la lumina zilei atunci ei vor fi pastrati in saci speciali la modul individual.Nu se accepta sub nici o forma pastrarea a doi sau mai multi reproducatori in acelasi sac.
- Se va respecta de la inceput si pana la sfarsitul partidei de pescuit standul de pescuit ales.
- Fiecare pescar va avea in dotare saltea de primire, minciog ecologic, cel putin 5 saci mari(de pastrare a reproducatorilor) - obligatoriu si spray dezinfectant.
- Celor care nu au in dotare acest echipament nu li se va permite accesul la pescuit.
- Nu se va folosi nada vie, este permisa numai folosirea mixurilor, semintelor, boilessuri-lor si peletelor.
- Pescuitul se va face in liniste fara exces de alcool.Camparea este doar pentru pescuit si nu pentru petreceri.
- Standul de pescuit se va lasa in perfecta stare de curatenie.
- Accesul la locul de pescuit se face doar dupa achitarea taxei de pescuit la sediul fermei (nu direct pe balta) unde se noteaza ora sosirii si a inceperii partidei de pescuit.
- Descarcarea bagajului la sosire si incarcarea lui la plecare se face in mod obligatoriu doar in prezenta unui reprezentant al fermei.
- Se interzice sub orice motiv retinerea pestelui indiferent de greutate pentru a fi luat acasa.Aceasta regula nu se negociaza sub nici o forma sub rezerva interzicerii ulterioare a accesului la pescuit.Acest lucru se va considera furt de peste din amenajari piscicole si se va trata ca atare.
- Se interzice parcarea masinilor in standul de pescuit, ele fiind parcate in siguranta doar in curtea fermei.
- Daca un trofeu de crap mai mare de 7 kg. moare din vina exclusiva a pescarului, acesta il va plati pentru suma de 100 RON/kg.
- Personalul fermei are dreptul de a controla respectarea regulilor de pescuit la orice ora din zi sau noapte.
- Rezervarile pentru pescuit se fac pentru o perioada de minimum 48 de ore (durata partidei) completind formularul de la Contact
- Rezervarile se fac cu minimum 72 de ore inainte , locurile fiind limitate.
- Foarte important: accesul la pescuit pe timpul noptii se face doar pe baza de recomandare din partea unei persoane autorizate de conducerea societatii si care gireaza pentru moralitatea persoanei respective. Momentan accesul la pescuit pe timp de noapte pentru persoanele necunoscute se va face doar in urma unui interviu cu seful de ferma ing. Florin Albu.
- Persoane autorizate sa dea recomandari:Lozinca Florin-Bacau (Mag.Pescarul Roman)-0722.618965, Zaharia Mihai (X-Carp,Bacau)-0740241103, Arpad Bencze (Odorheiu Secuiesc)-0744891654, Lucian Radulescu si Cristi Lupascu(Suceava)-0745313322,Cristi Sauca si Valentin Tanasa (Botosani), Diaconita Petru (As.Prieteni Pescari-Iasi), Nicu Dudas si "Baronul"-Medias.
- Pescuitul pe timp de noapte va fi permis numai pe malul dinspre cabana, care este marginit de drumul judetean.
- In cazul in care se vor observa incalcari flagrante ale regulamentului ne rezervam dreptul de a intrerupe partida de pescuit fara returnarea taxei.
- Regulamentul este asa de restrictiv si selectiv deoarece experientele anilor anteriori, cand s-a permis pescuitul pe timp de noapte, au fost extrem de nefericite inregistrandu-se furturi de peste,aruncarea de pripoane si setci in apa, scandaluri etc.
- Ne rezervam dreptul de a selecta pescarii care practica acest tip de pescuit pe iazul Horgesti
- Acest tip de pescuit este unul exclusivist rezervat doar acelor pescari profesionisti care doresc sa-si treaca in palmares trofee,stiu sa aprecieze si sa aiba grija de un trofeu de crap sau somn si nu celor care doresc doar sa petreaca cateva zile si nopti pe malul baltii.

Galerie foto