Balti de pescuit Sfantu Gheorghe

Insula Sahalin

Balti de pescuit Sfantu Gheorghe reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Balti de pescuit Sfantu Gheorghe: Insula Sahalin.

Pentru a ajunge la Insula Sahalin porniti din Tulcea sau Murighiol cu bacul sau salupa pana in localitatea Sfantu Gheorghe. Acolo se inchiriaza barca si se merge inspre sud pe canal spre Insula Sahalin. 

Zona Insulei Sahalin este recunoscuta pentru pasarile foarte rare, cazarea este recomandata in localitatea Sfantul Gheorghe la pensiuni. Pescuitul se face pe canalele din jurul ei( pentru stiuca si biban) dar puteti pescui si in Marea Neagra.

Facilitati: posibilitate campare, inchiriat barca, pescuit din barca, restaurant.

Insula Sacalin este o insulă nou formată, în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării. Inițial Insula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic. Însă cu timpul cele două s-au unit și au format o masă unitară de pământ cu suprafață de 21.410 hectare. 

Guvernul României a declarat zona o rezervație a biosferei și a interzis popularea insulei, încă din anul 1938. 

În insulă se află o mare varietate de păsări, mamifere și reptile. Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate un număr de 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții. 

Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare. Una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sahalin și probabil că înzece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina. 

Galerie foto