Balti de pescuit Tamadau

Balta Darvari

Balti de pescuit Tamadau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Balti de pescuit Tamadau: Balta Darvari.

Acest lac este una dintre cele mai bune piste de concurs din tara, densitatea si marimea crapilor facand-o cautata de majoritatea pescarilor de competitie (si nu numai), din tara. Aici, aproape oricine poate prinde 100 de kg de crap intr-o zi de pescuit, lucru care situeaza balta in topul baltiilor din Romania.

Cum se ajunge – Pe soseaua Bucuresti – Calarasi, in Comuna Tamadau, imediat dupa pod, dupa magazinul de peste, se face stanga inspre satul Dravari. Chiar la intrarea in satul Dravari, prima casa mare pe stanga, o casa verde, este a lui Victor Oana, proprietarul lacului.

Populatia piscicola din acest lac este foarte bine reprezentata de crap, cu o medie intre 5 si 10 kg, dar si cu multe exemplare ce depasesc 15 kg.
Sau prins si exemplare de peste 20 de kg. Ctenul este si el foarte bine reprezentat, capturandu-se frecvent exemplare intre 5 si 15 kg.

Se pescuieste tot timpul anului. Se pescuieste si noaptea. Momeala recomandata: boiles, dar se mai prinde si la porumb. Crapul de peste 5 kg va fi eliberat in bune conditii. Pescarii sunt obligati sa aiba saltea de receptie, mincioc ecologic si spray dezinfectant. Se pescuieste pe malul cu soseaua, malul opus este invadat de stuf si nu sunt locuri accesibile. Suprafata lacului este de circa 100 hectare. De la Pod Tamadau pana la sediul Fermei lacul este inconjurat de stuf pe ambele maluri.

Adancimea apei este cuprinsa intre 1 si 10 m. Lacul este dragat de la barajul Gostilele pana la podul Tamadau. Prin dragare pe mijlocul (aproximativ) apei s-a creat un canal cu latimea de 25m. Astfel, venind dinspre dinspre mal, fundul apei cade in 4 metri apoi in 8 – 9 – 10m. Latimea lacului este cuprinsa intre 80 si 200m. Exista si posibilitati de cazare in numeroasele cabane aflate pe malul lacului.
Pestii existenti in lac: crap, cteno, caras, salau, stiuca, biban, somn, novac, sanger.

Cazare

Pe malul lacului sunt amplasate 14 cabane dotate cu umbrar (dimensiune 4X4m), masa cu doua banci pentru 6 persoane, 2 paturi cu saltele.

Servicii

carpPescuit la crap “Catch and release” 2015

Oferta anului 2015 - la 5 partide de pescuit, a 6-a este gratuita.

Regulile de pescuit crap "catch and release": Se pot folosi maxim patru lansete; Se foloseste un singur ac pe forfac; Crapul si cteno se elibereaza; Se poate opri caras si platica, fara limite; Nu se pescuieste cu fir textil, doar maxim 8 metri; Este interzis pescuitul cu montura tip "bomba"; Se va folosi minciog cu deschidere mare si plasa fina; Se va folosi saltea de primire crap; Crapul se … [Read More...]

crap

Pescuit la crap cu retinere in 2015

Oferta anului 2015 - la 5 partide de pescuit, a 6-a este gratuita.
egulile de pescuit crap cu retinere: Se pot folosi maxim patru lansete; Se foloseste un singur ac pe forfac; Crapul si amurul mai mari de 5 kg se elibereaza obligatoriu; Se poate opri caras si platica, fara limite; Se pot retine 5 kg de crap sau amur; Nu se pescuieste cu fir textil, doar maxim 8 metri; Este interzis pescuitul cu montura tip "bomba"; Se va folosi minciog cu deschidere mare … citeste mai mult
 
platica

Pescuit la platica si caras in 2015

Oferta anului 2015 - la 5 partide de pescuit, a 6-a este gratuita.
Regulile de pescuit la platica si caras sunt urmatoarele: Se pescuieste cu maxim patru lansete; Fiecare lanseta va avea maxim doua carlige; Nu se pescuieste cu montura pentru crap; Nu se pescuieste cu fir atasat acului; Nu se pescuieste cu montura tip "bomba"; Nu se pescuieste cu boilies; Se poate opri orice cantitate de caras, platica, biban sau babusca; Se elibereaza obligatoriu orice … citeste mai mult