Cand zecile de retete pentru pescuit nu mai dau randament si deja am cheltuit o gramada de bani pe aromele si esentele din magazine, e momentul sa ne reintoarcem la clasicele retete, bazate pe fainuri traditionale. Boillies-urile de mamaliga probabil nu sunt cele mai utilizate, dar sunt cele mai ieftine dintre boilies-uri.
Sa vedem reteta de boillies de mamaliga:
- o mamaliga bine fiarta (mamaliga obisnuita)
- faina alba (circa 10%, daca mamaliga are 1kg, atunci punem 100 grame faina alba)
- un ou pentru fiecare kilogram de compozitie (daca facem o mamaliga de 1 kg.
- punem un ou, daca avem o mamaliga de 2 kg, punem 2 oua)
- nailon (ceolofan)
Mod de preparare:
se vor framanta bine de tot mamaliga, impreuna cu faina alba si cu oul pana cand totul se va omogieniza. Vom crea rulouri subtiri si le vom impaturi in nailon, dupa care le vom baga la frigider. Le vom lasa acolo circa o ora, dupa care, facem bilute (boiliesuri) si le vom pune la fiert! Cand fiecare bila se ridica la suprafata apei, o vom scoate si o vom pune la uscat si racit.
Nu va recomand sa folositi arome sau diversi atractanti in aceasta reteta, esta una dintre retetele clasice, iar in momentul in care ati incercat toate momelile, este bine sa o incercati si pe aceasta.