Cele mai apreciate specii de pesti din Romania

Cele mai apreciate specii de pesti din Romania

cele_mai_apreciate_specii_de_pesti_din_romania_400.

Orice pescar amator ar trebui sa cunoasca foarte bine tipurile de pesti, mai ales cei care se gasesc in apele din Romania.

Iata un top 4 al celor mai apreciate specii de pesti autohtoni:

 

Bibanul – este foarte raspandit in Romania, inotand in general in ape curgatoare, foarte limpezi. Ii place foarte mult sa stea in balti si lacuri, insa poate fi gasit in aproape toate apele, de la raurile de deal, pana la dunare. Are un trup oval, spate arcuit si are doua inotatoare apropiate, fiind foarte usor de recunoscut. Gura o are mare iar dintii sai sunt mici si desi. Dimensiunea medie pe care o poate atinge este de 30 de centimetri iar greutatea este de pana in 500 de grame. S-au intalnit insa si cazuri de bibani extrem de mari, care ajung pana la 5 kg. Bibanul se hraneste cu hrana vie si este sedentar. Acest lucru nu il face insa usor de pescuit, pescuitul cu undita fiind foarte spectaculos.

Carasul – Un alt peste raspandit in aproape toate baltile din tara, este foarte apreciat de toti pescarii. Greutatea maxima la care poate ajunge este de 3.5 kg iar modul de hranire este asemanator cu modul de hranire al crapului. Acesta se hraneste insa si cu vegetale, in timp ce crapul prefera hrana vie. Carasul prefera zonele nisipoase si se hraneste de pe fundul apei;

Pastravul-Este un peste cu o varietate foarte mare de culori si foarte gustos. Acesta este foarte raspandit in apele curgatoare, intalnindu-se in zona izvoarelor. Pescuitul pastravului se face cu undita, metoda cea mai simpla fiind cea cu rama de nisip.

Crapul – Se intalneste foarte des in Dunare si in Delta Dunarii, precum si in lacuri de acumulare sau in ape de ses. Este foarte ravnit de pescari, deoarece poate ajunge la greutati uriase, de pana la 35 kg. Temperatura optima la care se hraneste este de 19 grade celsius. Acesta mananca atat vegetale cat si hrana vie si se hraneste de pe fundul apei, preferand zonele maloase.