File de peste invelit in foietaj

File de peste invelit in foietaj

Ingrediente:file_de_peste_invelit_in_foietaj_400

  • 397g aluat foitaj(1cutie-Tenderflake-Puff Pstry)
  • 2 fileuri de peste congelat(aprox.500g)
  • 7cartofi(aprox700g)
  • 1conserva de ciuperci(284g)
  • 2oua+1ou
  • 1ceapa taiata marunt
  • 1/4lingurita boia iute (Cayenne pepper)
  • vegeta, sare, piper
  • ulei

Mod de preparare:

Ceapa se prajeste in 2 linguri de ulei.Se adauga ciupercile.Se pune,vegeta si piper dupa gust.
Din cartofi se face un piure;se lasa sa se raceasca un pic;se adauga pe rind 2 oua,se amesteca sa se omogenizeze si apoi se adauga ciupercile.
Se pune boiaua iute si se mai adauga sare si piper dupa gust.
Am taiat fiecare fileu de peste in doua(4bucati de fileu!) si le-am asezat pe un prosop de hirtie.
Se intinde aluatul si se formeaza4 dreptunghiuri de aluat(20cmX30cm).
Se pune pireul cu ciupercile pe jumatate din lungimea aluatului;se aseaza deasupra fileul de peste si se acopera cu aluatul ramas fara piureu.Se preseaza marginile cu furculitaca sa nu iasa umplutura.
Se unge tava cu ulei se aseaza pachetelele,se ung cu ou deasupra si se pun in cuptorul incalzit la 200C(400F) pentru 25-30 minute.(daca vrei dupa 25 minute se pot scoate si pune deasupra cascaval ras, si se mai tin 5 minute!)

Mod de servire: 
Se pot servi calde sau reci.