Montura cu porumb flotant

Montura cu porumb flotant

montura_cu_porumb_flotant_400Probabil este montura in care folosesti cea mai putina momeala pentru ca nu trebuie sa o schimbi, iar cel mai des, are efecte devastatoare la crap in balti cu populatie medie sau buna de crapi.

Trebuie sa va spunem de inainte ca aceasta montura este pentru crapii mai mari de 2kg, nefiind foarte adorata de ciortani, pentru ca acestia prefera mai des sa manace direct de pe ac.

Montura se face in stil fir de par si in loc sa punem porumb uscat, punem porumb flotant.

Deobicei pregatim cateva kg de nada, aproape 3 kg de porumb fiert si aromat, si aproape 2 kg de tarate cu 1kg faina de porumb. Dupa ce am fiert porumbul si l-am aromatizat, il lasam in galeata. Cand ajungem pe balta amestecam cu faina de porumb si cu taratele si aruncam fie cu catapulta, fie cu bomba. Nadim cu aproape 4 kg de nada iar apoi facem montura. Nu o facem cu o boaba de porumb flotant ci doua boabe astfel:
- boaba de langa carlig e naturala, din nada
- a II-a boaba, flotanta.
- opritor

Dupa ce am facut montura asta, undeva pe montura mai aplicam un carlig si punem o boaba de porumb mai moale ce intra in carlig si 2 pufuleti. Cu montura asta putem avea parte de capturi de crap laudabile. Cu aceasta montura aveti sanse mari sa prindeti si cteno. Cel mai des daca montura este flotanta, tenul ataca des.