Nada pentru caras - sezon primavara - vara

Nada pentru caras - sezon primavara - vara

nada_caras_400De la jumatatea lunii Mai nu mai putem spune ca este primavara, ci intram categoric in vara. Carasul este un peste care in general se hraneste la fel de bine, indiferent daca este primavara sau vara. Mai exact, apogeul carasului este situat chiar intre Aprilie si Septembrie.

Daca suntem in luna Aprilie avem nevoie de o nada cu arome. De exemplu pana pe 30 Aprilie vom folosi o data pentru caras cu ceva arome, gen capsuna, vanilie, rom, etc. Si nadele din comert sunt bune pentru caras, daca sunt dedicate acestuia.

Incepand cu luna Mai, putem nadi la caras si cu fainuri si seminte obisnuite, fara a mai lua prea mult in seama aromele.

Nada de primavara-vara

200 grame pesmet
150 grame biscuiti simpli
150 grame faina porumb (malai)
150 grame alune prajite si macinate
150 grame turta dulce (farmitata)
optional: se adauga viermisori sau larve in nada

La aceasta nada se mai poate adauga arome precum: vanilie, capsuna, rom, anason.

Daca trecem de jumatatea lunii Mai carasul incepe sa manance orice, fie ca are nada alaturi, fie ca nu. Vom folosi nade pentru a-l atrage carasul mai mare si ne vom ajuta si de seminte mai mari in aceasta perioada.

Nada caras pentru luna Mai

200 grame malai
150 grame urluiala de porumb (spartura de porumb)
150 grame produse panificatie
150 grame arpacas fiert (grau)
100 grame gris
100 grame faina alba
100 grame soia
optional: se adauga viermisori sau larve in nada

Cu aceasta nada este imposibil sa nu aveti parte de caras mai mare decat palma, pentru ca vor fi atrasi de arpacas si de soia. Daca naditi cu momitor, e bine sa fie destul de tare toata compozitia, pentru ca in general carasii vin si ciugulesc destul de bine din momitor. Tin minte ca anul trecut in luna Mai prindeam caras la 500 grame cu aceasta nada, folosind ca momeala buchet de viermisori cate 4.