Reteta de crap pe varza din Delta Dunarii

Reteta de crap pe varza din Delta Dunarii

reteta_de_crap_pe_varza_din_delta_dunarii_400Se ia varza se taie si se caleste, se caleste putina ceapa 1, se pune la varza bulion din rosii, se condimenteaza varza cu piper, sare dupa gust, foi dafin, se ia un crap de circa 2-3 kg se curata se spala si se portioneaza si se pune intr-o baie de ulei incins pana prinde o crusta aurie dupa care se scoate din baia de ulei.
O parte din varza circa 70%, pregatita se intinde pe o tava de cuptor, se asaza bucatile de crap peste varza dupa care varza ramasa se pune peste bucatile de crap.
Se pune cate o felie de rosie peste patul de varza deasupra dupa care se baga la cuptor circa 30 minute si pofta buna.
Reteta traditionala din Delta Dunarii de Sorin Solotchin de la pensiunea Sellina din Sulina Delta Dunarii.